top of page
IMG_1704_BabsSelf.JPG

Goeindag eem ! 

Ik ben Babs...

Geboren en getogen in ’t Twentse Haagje. Bij veel mensen fronsen de wenkbrauwen als ik zeg dat ik uut Goor kom. Goor, is dat echt een plaats? Joah, een stad zelfs. Het is de plaats waar ik woon en met veel liefde werk als fotograaf.

 

Daarnaast heb ik een dagtaak aan het bijhouden van al mijn sociale kanalen. Facebook, Twitter, Instagram, daar waar ik #twenteisalifestyle in het leven heb geroepen. Waarom? Omdat Twente meer is dan de stereotypische boer’n. Zij die er vandaan komen weten dat als geen ander. Hier doen we deuren niet open, hier doow ze lös. We hebben bier drinken tot een kunst verheven en wie goat pas noar hoes as wie stuiterdikke bunt. Stomdronken dus. Ik ben gek op het boerenleven, en de boerderij. Ik fotografeer veel boeren in de gemeente Hof van Twente voor mijn project - Twentse Boeren -. 
 

Als fotografe ben ik ook veel in het westen des lands geweest en het verbaasde me hoe de mensen daar tegen Twentenaren aan kijken. Nee, natuurlijk rijden we niet met paard en wagens over zandwegen tussen de uitgestrekte weilanden. Voor veel westerlingen is Twente nog een onontdekte wereld en daarom wil ik ze kennis laten maken met het verre oosten. Twente is mooi en het dialect nog veel mooier. En da’s iets woar wie met zien all’n onmeunig trots op bunt. 

 

Twente moet je meemaken, Twente is a lifestyle.

bottom of page